Messi je u aprilu odbio dvije ponude
Foto - EPA

Očekivao je da ostane u Barceloni

Messi je u aprilu odbio dvije ponude

M. Šljivak

Lionel Messi potpisao je dvogodišnji ugovor sa PSG-om i legendarni Argentinac u francuskom klubu započinje novo poglavlje u karijeri.

Niko nije mogao ni naslutiti da će Leo napustiti Barcelonu. Bio je spreman novi ugovor, ali zbog finansijskih problema katalonski tim nije mogao da priušti potpis 34-godišnje legende kluba.

PSG je spremno i brzo reagovao. Odmah nakon objave Barcelone da je Messi slobodan su krenuli u ofanzivu i na kraju su uspjeli angažovati čarobnjaka iz Rosarija.

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano donio je informaciju nakon koje je jasno da Leo nije ni pomišljao na odlazak iz Barcelone.

Messi je još u aprilu imao razgovore sa drugim klubovima. Upravo PSG, te Manchester City su pokušali da ga osiguraju za ovo ljeto, ali on je saopštio da ostaje na Camp Nou.

Međutim, nekoliko mjeseci kasnije čudo se desilo. Barcelona nije imala sredstava da potpiše Argentinca i on je završio u Parizu.

Oglasi

City nije ni pomišljao da pošalje ponudu jer su nekoliko sati ranije doveli Jacka Grealisha za 100 miliona funti i na taj način su sami sebi zatvorili vrata u borbi za Messijev potpis.

Leo sada kreće u novu avanturu. Bit će svakako neobično gledati ga u dresu PSG-a sa kojim je najavio trofeje.

"Odlazak iz Barcelone je bio jako težak, ali sam presretan što sam stigao u PSG. Ovo je vrhunski tim sa velikim ambicijama. Bili su brzi i ozbiljni u pregovorima odmah nakon Barcine objave u četvrtak", rekao je Messi i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Sve što se desilo protekle sedmice je bilo veoma teško i brzo. Bilo je emocionalno sa puno osjećaja. Niko nije spreman za tako nešto, ali spreman sam za novo životno poglavlje".

"Moj cilj i san je da još jednom osvojim Ligu prvaka. Smatram da imamo dovoljno dobar tim da to napravimo. Zahvalan sam ljudima koji su izašli na ulice. Nadam se da će ovo biti sjajna godina za sve", rekao je Messi po dolasku u PSG.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

shokato
Kao on place sto je otisao i zao mu je a Barsa ako potpise propast ce ,pa on da je toliko volio Barsu mogao je reci potpisat cu 10 miliona ionako sam milijarde zaradio tu ,jer volim Barsu i ostajem tu ....Suplja prica za malu djecu ....nema tu ljubavi samo pare igraju ulogu
4 8
user1614932756
Jesu dosadni navijaci. Uefalone.sa.ovim komentarima da je htio mogo je dzaba ostat hahahahah
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi