Ispao je gospodin prema timu: Miralem Pjanić jedini u Barceloni ima osiguran izlaz iz kluba
Foto - EPA

Bh. veznjak ima dogovor sa Juventusom

Ispao je gospodin prema timu: Miralem Pjanić jedini u Barceloni ima osiguran izlaz iz kluba

Midhat Šljivak

Bh. fudbaler Miralem Pjanić (31) konstantno se ovog ljeta povezuje sa prelaskom u redove torinskog Juventusa.

Iskusni 31-godišnji veznjak otpisan je u redovima katalonskog kluba. Ronald Koeman na njegove usluge ne računa i klub želi da se riješi njegove ogromne plate koja iznosi preko osam miliona eura na godišnjem nivou.

Već dugo se Pjanić povezuje sa Juventusom. Navodno dogovor između zainteresovanih strana postoji, a bh. fudbaler je čak pristao i na 20 posto manju platu kako bi potpisao za torinskog velikana.

Međutim, Juventusu se ne žuri. Njima je prioritet potpis Manuela Locatellija iz Sassuola i o Pjaniću će se raspravljati tek nakon petka i finalnih pregovora o ovom fudbaleru.

Nije tajna da trener Stare dame Massimiliano Allegri želi obojicu fudbalera. Vidi ih kao idealne za svoj tim, ali Pjanić još uvijek čeka rasplet situacije sa Locatellijem.

Ugledni The Athletic tvrdi kako u Barceloni za sada samo Pjanić ima osiguran izlaz iz kluba. Njegov dogovor sa Bianconerima je, prema njihovim navodima, veoma čvrst i neće biti nikakvo iznenađenje ako Pjanić završi u Torinu.

Sa druge strane Barcelona želi da se riješi još nekih fudbalera. Tu su Samuel Umtiti i Martin Braithwaite u prvom planu, ali ovi fudbaleri nemaju namjeru da odu iz katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je za Barcu ozbiljan problem. Njihove plate su ogroman teret slabašnoj finansijskoj strukturi kluba i Katalonci svim silama žele da ih se riješe.

Međutim, osim Pjanića niko od njih ne želi ni čuti za druge opcije i očigledno će se Barcelona morati nositi sa ovom situacijom dok igrači ne odluče da odu iz kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Barcu nazalost ceka sudbina milana
6 0
GuiliDamou
Oni ce proklinjat Messija sljedece dvije godine, unistio je cijeli sistem koji je Barca gajila stoljece, bez prevelikih i megalomanskih ugovora, mes qe un club je historija zahvaljujuci carobnjaku Lionelu, velikom zaljubljeniku j ?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi