Za Barcelonu u posljednje vrijeme stižu samo loše vijesti
Foto - EPA

Rijetko ko želi na utakmicu

Za Barcelonu u posljednje vrijeme stižu samo loše vijesti

M. Šljivak

Odlazak Lionela Messija iz kluba izazvao je pravi haos među navijačima Barcelone.

Apsolutno niko se nije nadao da će ikona kluba ostati bez ugovora i da će morati da ode, a njegov odlazak donio je nove probleme za klub.

Interes navijača za ulaznice i klupske suvenire nakon odlaska Messija značajno je opao i to sa finansijske strane pravi novi problem katalonskom timu.

Kako navodi list AS, klub ne može da proda ulaznice za prvi meč sezone protiv Real Sociedada. Od 30.000 dostupnih ulaznica prodato je nešto više od 50 posto i klub razmišlja da omogući kupovinu karata svima, a ne samo članovima kluba koji imaju prednost u kupovini.

Također, prodaja artikala i dresova u fan shopovima je doživjela pad za nevjerovatnih 80 procenata i to je istinski dokaz koliko je Lionel Messi bio bitan za klub u svim segmentima.

Zato je sa druge strane PSG itekako profitirao dovođenjem argentinske zvijezde. Navodno je za nekoliko sati rasprodato 150.000 dresova putem online platforme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U utorak u 23:00 sata prvi dresovi su se našli u prodaji, a sedam minuta kasnije nije bilo više nijednog.

Također, redovi pred fan shopom pariškog kluba su svakodnevno ogromni i dres sa brojem 30 je apsolutni svjetski hit.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amex
****s takve navijace... niko nije veci od kluba!
12 0
Comandini
Atletico sampion oooo
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi