Foto - EPA

Stiže i Nizozemac

Inter dogovorio još jedno pojačanje

Midhat Šljivak

Ekipa Intera je nakon Edina Džeke dogovorila još jedno pojačanje.

Novi član italijanskog prvaka postat će nizozemski defanzivac Denzel Dumfries (25) koji u redove Nerazzurra dolazi iz PSV Eindhovena.

Dogovor između ekipa je postignut, fudbaler je također pristao na uslove koji su mu ponuđeni i on će u narednim danima doći na potpis ugovora.

Inter će za usluge ovog 25-godišnjeg fudbalera ekipi iz Eindhovena isplatiti 12.5 miliona eura uz dodatnih dva i po miliona eura kroz bonuse.

Dumfries tako nakon tri godine napušta ekipu PSV-a za koju je odigrao 124 utakmice uz 16 postignutih golova.

Ranije je ovaj fudbaler igrao još za Heerenveen i Spartu Rotterdam, a za selekciju Nizozemske odigrao je 23 meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/182[/poll]

Nizozemac pokriva poziciju desnog beka, a može igrati i nešto ofanzivnije i doveden je kao zamjena za Achrafa Hakimija koji je otišao u PSG.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.