Džeko se sreo s vođama Curve nord, potpis će da sačeka

Uskoro novi igrač Intera

Džeko se sreo s vođama Curve nord, potpis će da sačeka

A. Čaušević

Edin Džeko je i definitivno Vječni grad zamijenio Gradom mode. Napustio je Romu i pred potpisom je za Inter.

Tokom cijelog ljetnog prijelaznog roka špekulisalo se o Džekinom odlasku iz Rome, ali pripremni period počeo s Vučicom. Djelovao je odlično i praktično je bio dogovorio ostanak u Rimu.

Ipak, nagli zaokret je uslijedio nakon što je Chelsea pokazao interes za Romelua Lukakua. Prvak Evrope je dogovorio sve sa Belgijancom i Nerazzurri su morali brzo reagovati i dovesti adekvatnu zamjenu.

Izbor je pao na Džeku s kojim je brzo sve dogovoreno. Popularni Dijamant je danas obavio ljekarske preglede, posjetio trening kamp novog kluba.

Kako sada stvari stoje potpis i zvanično predstavljanje će da sačekaju najkraće do sutra jer je preostalo da se riješe neki birokratski detalji.

U međuvremenu Džeko je upoznao i neke od vođa najvatrenije grupe navijača Intera, Curva Nord 69. Tom prilikom je nastala i zajednička fotografija.

Oglasi

Kapiten bh. reprezentacije je s Nerazzurrima dogovorio dvogodišnji ugovor, a dobro upućeni mediji s Apenina izvještavaju da će iskusnom golgeteru godišnja plata biti 5.5 miliona eura.

Džeku će u Interu trenirati Simone Inzaghi. Nekadašnji trener Lazija je itekako dobro upoznat s kvalitetima 35-godišnjeg Sarajlije pa je za očekivati da ga učestalo korisit u 3-5-2 formaciji.

Inter je za Džeku sedmi klub u karijeri. Karijeru je počeo u Željezničaru. Zatim slijedi transfer u Teplice. U Češkoj je bio i na posudbi u klubu Usti nad Labem. Na ljeto 2007. godine prelazi u Wolfsburg gdje doživljava potpunu igračku afirmaciju.

Sjajne igre u dresu Vukova i osvojena titula prvaka Njemačke mu na zimu 2011. godine donose 34 miliona eura težak transfer u Manchester City. U Cityju je osvojio niz trofeja uključujući dvije titule prvaka Engleske. Rastanak sa Građanima je došao u augustu 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tada je otišao u Romu gdje je s dosta indvidualnog uspjeha nosio dres Vučice. On je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol. Jedina "mrlja" je što u tom periodu nije uspio osvojiti niti jedan trofej, ali je postao ljubimac i istinski heroj svih navijača rimskog velikana. Pamtit će se neke njegove nezaboravne partije, posebno u međunardnim mečevima. Sa 32 gola najbolji je strijelac Rome u Evropi.

Džeko bi za Inter mogao debitovati u subotu na prijateljskom duelu protiv Dynamo Kieva. Nerazzurri u prvom kolu nove sezone 21. augusta dočekuju Genou.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Curva se srela sa vodjama curve nord HAHAHA
4 22
DadiG
Neka je njemu sretno gdje god da je ali ne kontam da je došlo do promjene jer je Inter izgubio igrača od 100 miliona pa doveo Džeku od 1,8 miliona i Roma to prihvati bez razmišljanja. Eto koliko im je značio.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi