Foto - EPA

Želi slavnu osmicu

Zvijezda Barcelone bi Pjanićev broj, ali mu za to treba čudo

Midhat Šljivak

Budućnost Miralema Pjanića u Barceloni je pod velikim upitnikom.

Bh. veznjak je otpisan kod Ronalda Koemana. Na njegove usluge se ne računa i očekuje se njegov odlazak iz kluba do kraja prelaznog roka.

Međutim, dok se to ne desi Pjanić još uvijek ima obaveze prema klubu i on svakodnevno trenira sa ostatkom ekipe.

Miralem je za novu sezonu registrovan sa brojem 8 na dresu, ali na ovaj broj oko je bacio mladi španski reprezentativac Pedri.

Ovaj 18-godišnjak iza sebe ima fantastičnu prvu sezonu. Postao je istinska zvijezda tima sa Camp Noua i rado bi vidio broj 8 na svojim leđima.

Međutim, za to će mu se morati poklopiti određene stvari. Prva je naravno da Pjanić ode do meča sa Real Sociedadom, a druga je da on u sutrašnjem meču ostane bez minutaže.

Ovakav razvoj situacije teško da će se desiti. Gotovo je nemoguće da će se stvari u nešto više od 24 sata poklopiti, a pravila su u Španiji jasna i ne mogu se promijeniti.

Tako je vrlo vjerovatno da će Pedri ostati sa brojem 16 u novoj sezoni, a to bi se moglo potvrditi već sutra na utakmici protiv Real Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pedri je prošle sezone odigrao čak 52 utakmice za Barcelonu i zabio je četiri gola.

Rijetko ko je očekivao da će kvota na Barcelonu u meču protiv Real Sociedada biti tako velika. Mozzart vam nudi zaista sjajnu kvotu, a prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.