Ko bi trebao naslijediti Messijevu 'desetku' u Barceloni?
Foto - EPA

Navijači glasali

Ko bi trebao naslijediti Messijevu 'desetku' u Barceloni?

Midhat Šljivak

Odlazak Lionela Messija iz Barcelone ostavio je dres sa brojem 10 upražnjenim.

Još uvijek se niko od fudbalera nije usudio da pita za ovaj broj u novoj sezoni i on je za sada upražnjen.

Većina navijača katalonskog kluba smatra da bi tako trebalo i ostati. U anketi koju je sproveo Mundo Deportivo i u kojoj je učestvovalo više od 25.000 čitatelja, 36 posto njih smatra da 'desetku' ne bi trebao niko da nosi.

Najviše glasova pored ove opcije ima mladi Ansu Fati. Čak 30 posto fanova smatra da bi on trebao dobiti Messijevu 'desetku, a 18 posto navijača bi ovaj broj dao Pedriju.

PSG prodao preko milion Messijevih dresova

Francuski PSG napravio je nevjerovatan potez dovođenjem Lionela Messija.

Oglasi

Velikan iz Pariza bio je veoma brz u pregovorima sa Messijem i odmah je dogovorio njegov dolazak u PSG nakon što je objavljeno da Barcelone nema mogućnost da ga zadrži.

Dolazak Messija izazvao je pravi haos u svijetu fudbala. Sa marketinške strane to je odličan posao za PSG, a o tome svjedoče nestvarne brojke u prodaji dresova.

Redovi pred fan shopovima PSG-a su ogromni. Svi žele dres sa brojem 30, a dosad je primjerak dresa širom svijeta kupilo više od milion ljudi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovako nešto se nikada nije vidjelo i Leo je porušio sve moguće rekorde.

Sa druge strane u njegovom bivšem klubu Barceloni prodaja artikala i dresova u fan shopovima je doživjela pad za nevjerovatnih 80 procenata i to je istinski dokaz koliko je Lionel Messi bio bitan za ovaj klub u svim segmentima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Svakako Pedri zasluzuje, kao i Fatti ako sve bude ok nakon povrede.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti