Barcelona Lionelu Messiju duguje 52 miliona eura
Foto - EPA

Dogovor je takav

Barcelona Lionelu Messiju duguje 52 miliona eura

M. Šljivak

Finansijska situacija u ekipi Barcelone je katastrofalna.

Dugovi katalonskog velikana odavno su premašili milijardu eura, a klub čini sve kako bi te dugove što više smanjio i pokušava se riješiti teških ugovora koje imaju određeni fudbaleri.

Zbog problema sa finansijama ovaj klub je ostao bez ikone kluba Lionela Messija, ali bez obzira na njegov odlazak Barcelona će morati da mu isplati 52 miliona eura u narednih godinu dana.

Messi je, kao i ostatak tima, tokom pandemije sklopio dogovor sa rukovodstvom Barcelone o smanjenju plate kako bi klub što lakše prošao kroz globalnu krizu.

Tadašnji predsjednik Josep Maria Bartomeu dogovorio je sa igračima smanjenje plate koja bi im potom bila nadoknađena po povratku u 'normalno' stanje.

U Messijevom slučaju ostao je dug od 52 miliona eura. Tu cifru katalonski velikan duguje argentinskoj zvijezdi, a kako tvrdi list Sport, plan je da mu se novac isplati do kraja ove i tokom naredne godine.

Uslovi oko isplate trenutno se dogovaraju između advokata obje strane i Leo će u potpunosti biti isplaćen u 2022. godini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi će za dvije godine u dresu PSG-a zaraditi nešto više od 80 miliona eura neto i njegovo bogatstvo će se dodatno povećati.

Procjena je da trenutno argentinski fudbaler vrijedi oko 400 miliona dolara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

cccccc
Ja stvarno ne razumijem te komentare da je Messi zbog para otišao u PSG. Pa on je u Barceloni imao gotov duplo veću platu nego što sada ima u PSG-u. I to je sigurno jedan od razloga zbog kojih je plakao jer je znao da će u PSGu zarađivati znatno manje. Također, svaka normalna osoba koja ima emocije bi pustila suzu nakon što moraš otići iz kluba/grada u kojem si živio 20 godina.
7 5
user1585252255
Dusa draga, mozda je zbog tog pustio suzu pri odlasku.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi