Postigli su dogovor

Odigrao skoro 80 utakmica: Barcelona konačno saopštila Pedriju kada će dobiti odmor

Endin Čaušević

Španski reprezentativac Pedri prošle sezone bio je najveći dobitak za Barcelonu.

Pedri je u katalonski klub stigao iz Las Palmasa, ali mnogi nisu očekivali da će odmah dobiti šansu u prvom timu. No, Ronald Koeman je od prvog meča odlučio da "gura" Pedrija što se itekako isplatilo.

Jasno je da je ovaj 18-godišnji veznjak najveće otkriće Barcelone u prošloj sezoni, a svojim sjajnim igrama izborio se i za poziv u reprezentaciju Španije za koju je igrao na Evropskom prvenstvu.

Samo desetak dana kasnije Pedri je otputovao i na Olimpijske igre gdje je također predstavljao svoju zemlju. Međutim, mnogi su bili zabrinuti za njega jer je Pedri odigrao nevjerovatan broj mečeva u jednoj sezoni.

Naime, u manje od godinu dana Pedri je za Barcelonu i Španiju odigrao ukupno 78 utakmica što je zaista nevjerovatno. Mnogi su očekivali da će nakon Olimpijade dobiti odmor, ali se to nije desilo.

Pedri se vratio u Barcelonu i igrao je već za vikend u prvom kolu protiv Real Sociedada. Međutim, Mundo Deportivo je objavio jutros da su konačno u klubu pronašli rješenje kako da Pedri dobije odmor.

Ovaj veznjak će biti u konkurenciji za naredne dvije utakmice La Lige protiv Athetic Bilbaa i Getafea, a onda će imati pauzu od skoro dvije sedmice kako bi se barem malo odmorio.

Naime, u tom periodu će reprezentacija Španije igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ali Pedri se prema svemu sudeći neće naći na spisku za ove utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo je objavio da su Barcelona i španski selektor Luis Enrique postigli dogovor da Pedri ne bude na spisku kako bi konačno spojio barem deset dana za odmor.

Enrique je navodno pristao na to, a u narednim danima će objaviti i spisak. Španci početkom septembra igraju tri utakmice u kvalifikacijama za SP i to protiv Švedske (2. septembar), Gruzije (5. septembar) i Kosova (9. septembar).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.