U Barceloni su vjerovali da će Pjanića prodati bez problema, a to pokazuje iznos koji su očekivali

Bh. veznjak i dalje bez rješenja

U Barceloni su vjerovali da će Pjanića prodati bez problema, a to pokazuje iznos koji su očekivali

Endin Čaušević

Do kraja prelaznog roka ostalo je još desetak dana, a bh. reprezentativac Miralem Pjanić još uvijek nije pronašao izlaz iz svoje situacije u Barceloni.

Pjanić je prije godinu dana stigao u Barcelonu kao veliko pojačanje iz Juventusa i očekivalo se da će imati status prvotimca u novom klubu, ali desilo se upravo suprotno.

Ronald Koeman nije previše računao na usluge bh. reprezentativca zbog čega je Pjanić većinu mečeva odgledao s klupe za rezervne igrače.

S obzirom da se Barcelona nalazi u teškoj finansijskoj situaciji bilo je jasno da će neki od igrača završiti na transfer listi ovog ljeta, a među njima se našao i bh. reprezentativac.

Pjanić je dobio jasnu poruku od Koemana da se njegov status u klubu neće promijeniti, te da je najbolje da Pjanić pronađe novi klub ukoliko želi da igra naredne sezone.

Da je Koeman ozbiljan pokazao je u meču prvog kola nove sezone La Lige protiv Real Sociedada kada Pjanić uopšte nije bio u konkurenciji za ovu utakmicu, te je meč odgledao s tribina.

Oglasi

Pjanić se od početka prelaznog roka najviše povezuje s povratkom u Juventus, ali konkretnih ponuda još uvijek nema. Interes za bh. igrača pokazalo je i nekoliko drugih klubova, a u Barceloni su bili spremni čak da ga puste da ide besplatno samo da olakšaju budžet za plate.

Gerard Romero objavio je da su u Barceloni bili itekako optimistični pred početak prelaznog roka kada je u pitanju Pjanić. U katalonskom klubu su vjerovali da će ga prodati bez problema i zaraditi oko 20 miliona eura, ali to se nije desilo.

Kako su dani prolazili očekivanja su bila sve manja, a trenutno je najrealniji scenario da Pjanić ide negdje na posudbu i da njegov novi klub snosi sve troškove plate koju trenutno ima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Slična situacija je i s Umtitijem za kojeg je Barcelona maksimalno snizila cijenu. U klubu su spremni da ga prodaju za svega pet miliona eura samo kako bi ga se riješili.

Međutim, kako se prelazni rok približava kraju sve je izglednija opcija da će Umtiti dobiti raskid ugovora i opciju da kao slobodan igrač napusti klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Emin_Podzic
Al smarate svaka 2 objava o pjanicu
2 0
celikze
zasto bi Pjanic trazio sebi klub…nije budala sami trazili sami dobili…jednostavno su ga iskoristili radi finansijskog ferpleja….sad im se obilo o glavu….nista bolje nisu ni zasluzili daj mi moje pare pa cu da idem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti