U Barceloni izabrali narednu dvojicu za smanjenje plata

Nakon kapitena

U Barceloni izabrali narednu dvojicu za smanjenje plata

A. Čaušević

Rukovodstvo Barcelone proteklih sedmica ima pune ruke posla. 

Praktično svakodnevno se vode razgovori sa igračima za smanjenje plata što najbolje govori o finansijkoj situaciji u ponosu katalonije.

Dugovi Barcelone iznose 1.3 milijardi eura pa uopšte nije iznenađenje što na Nou Campu nastoje da srežu troškove koliko god je to moguće.

Gerard Pique je već pristao na smanjenje plate, a pregovori uveliko traju i sa preostalim kapitenima Sergiom Busquetsom, Jordijem Albom i Sergijem Robertom.

Prema pisanju katalonskog Sport naredna dvojica koji će biti pozvani na razgovor oko smanjenja plate su Philippe Coutinho i Antoine Griezmann.

Coutinho i Griezmann su među najplaćenijim u ekipi. Francuz prema nekim izvorima ima platu od 21 milion eura, a Brazilac zarađuje šest miliona manje.

Oglasi

Pique je pristao da igra skoro besplatno kako bi klubu pomogao da registruje nove igrače uoči početka ligaške sezone. Zahvaljujući njegovom potezu, Barca je uspjela na vrijeme registrovati Depayja i Garciju, pa su obojica igrali protiv Sociedada, a ekipa dobila s 4:2.

"Na kraju nam je bilo malo teško, ali općenito je to bila odlična utakmica. Kontrolisali smo je 80 minuta. Morate biti zadovoljni nakon ovakve utakmice. Imali smo dobru predstavu, a i novi igrači su se dobro pokazali", rekao je Pique, dodavši da će i ostali kapiteni i lideri Barcelone pristati na smanjenje plate, kao što je on uradio.

"Ovdje sam rođen, ovdje sam odrastao, bio sam navijač i igrač. Želim reći da smo bili u kontaktu s kapitenima i oni će isto prihvatiti smanjenje. Ovo je porodica, svi smo zajedno. Kapiteni se namjeravaju prilagoditi onome što klub traži. To je odluka koju smo donijeli. Ponosni smo na to".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potom se dotakao smanjene plate, pa je kroz smijeh rekao kako sada igra za četiri dolara.

Također je potvrdio da će "100 posto" ostati u Barceloni do kraja karijere. U svakom slučaju, neko ko zaslužuje poštovanje i to ogromno, naročito onih koji na bilo koji način prate katalonski klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Njima ce tesko skresat plate znacajnije, oni su tu zbog para a ne zbog ljubavi.
4 0
zak84
Raspali se dabogda ****a židovska
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi