Foto - Arsenal

Potpisao ugovor

Aaron Ramsdale novi golman Arsenala

M. Šljivak

Londonski Arsenal potvrdio je danas dovođenje 23-godišnjeg golmana Aarona Ramsdalea.

Reprezentativac Engleske stigao je iz redova Sheffield Uniteda i potpisao je višegodišnji ugovor sa Topnicima. Plaćen je gotovo 30 miliona eura.

Ramsdale važi za veoma talentovanog golmana. Karijeru je počeo u Boltonu, a zatim je prešao u redove Sheffield Uniteda.

U ovom timu je imao prvo seniorsko iskustvo, igrao je potom tri sezone za Bournemouth i na nekoliko posudbi u niželigašima.

Protekle sezone bio je prvi golman Sheffield Uniteda u Premiershipu, a sa ovim timom je ispao iz društva najboljih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, 23-godišnjak će imati novu šansu da se dokaže u Premier ligi, a za mjesto 'jedinice' borit će se sa njemačkim golmanom Berndom Lenom.

Ramsdale je ovog ljeta bio član reprezentacije Engleske na Evropskom prvenstvu, a ranije je nastupio za sve omladinske selekcije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.