Premiership

Prvijenac Grealisha i petarda Manchester Cityja, spektakularan meč u Leedsu

Edmir Škorić

U subotu u terminu od 16 sati odigrane su četiri utakmice 2. kola engleskog Premiershipa.

Nakon što je Liverpool s 2:0 pobijedio Burnley ranije danas, Manchester City je slavio protiv Norwicha još uvjerljivije, rezultatom 5:0. Na taj su se način Cityjevi igrači iskupili navijačima za nedavno poraz od Tottenhama.

Nije Građanima dugo trebalo da slome otpor gostiju koji su ove sezone povratnici u Premiershipu. Golmanu Krulu prepisan je autogol nakon konfuzije u petercu Norwicha.

U 16. minuti Feran Torres pogađa za 2:0, ali VAR je uočio prekršaj u napadu. Ipak, samo šest minuta kasnije, na semaforu je upravo taj rezultat. Jack Grealish je postigao prvi gol u dresu Cityja.

Više sretno nego spretno nakon što ga je bukvalno lopta pogodila i otisnula se u mrežu poslije dobrog ubačaja Gabriela Jesusa.

U nastavku je City nastavio dominirati, pa s još tri gola dokrajčiti rivala. U 64. minuti Laporte lovi jedan odbijanac nakon ubačaja iz kornera, pa loptu šalje u mrežu udarcem desnom nogom, a u 71. minuti rezervista Sterling na novi ubačaj Jesusa pogađa za 4:0. Rezervista Mahrez u 85. minuti postavlja konačnih 5:0.

Cityja očekuje duel s Arsenalom na Etihadu naredne sedmice, a Norwich se prvim bodovima nada protiv Leicestera na svom terenu.

Sjajan meč odigran je na Elland Roadu. Everton je dva puta vodio, ali Leeds se dva puta vraćao i osvojio bod - 2:2.

Calvert-Lewin je u 30. minuti pogodio s bijele tačke, nakon što je sam izborio penal. Cooper ga je vukao za dres, pa je dobio i žuti karton, a zanimljivo da je očit penal sudija dosudio tek poslije pregledavanja snimka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 41. minuti Klich na asistenciju Bamforda pogađa za 1:1. U petoj minuti drugog dijela Gray pogađa za novu prednost Karamela, ali u 73. minuti Rapinha donosi makar bod ekipi koju vodi Marcelo Bielsa i koja je teško poražena na Old Traffordu u 1. kolu.

Aston Villa je bila bolja od Newcastlea rezultatom 2:0, dok su mreže ostale mirovati u meču Crystal Palacea i Brentforda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.