Odličan debi bh. napadača

Statistika najbolje pokazuje koliko je Inter dobio dolaskom Džeke

E. Čaušević

Inter je večeras na Meazzi pobijedio Genou sa 4:0 u meču prvog kola italijanske Serije A.

Za Inter večeras je debitovao i bh. reprezentativac Edin Džeko koji je prošle sedmice stigao u ovaj klub iz Rome.

Džeko je nakon šest sezona odlučio da napusti Romu i karijeru nastavi u Interu, a na Meazzu je stigao kao zamjena za Romelua Lukakua koji je otišao u Chelsea za preko 100 milioan eura.

Lukaku je prethodne dvije sezone bilistao u dresu Intera, ali klub ga je morao prodati zbog finansijskih problema.

BIlo je jasno da Džeku očekuje težak zadatak jer mora da zamijeni sjajnog napadača, a iako ima već 35 godina Dijamant je pokazao da ima itekako još toga da pokaže na terenu.

Džeko je večeras u debiju za Inter oduševio navijače ovog kluba svojom igrom. Bh. napadač je uspio da postigne odmah pogodak, a treba dodati da je upisao i jednu asistenciju.

Da će Džeko biti dostojna zamjena za Lukakua najbolje pokauje i statistika bh. napadača iz večerašnje utakmice protiv Genoe.

Pored gola i asistencije Džeko je večeras ima ukupno 46 dodira s loptom, od toga šest njih je bilo u kaznenom prostoru protivnika. Imao je ukupno četiri udarca, a tri su išla u okvir gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko uspio još da upiše tri osvojena duela, ali i jednu kreiranu priliku za svoj tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.