Ko će se radovati danas?

Borac, Željezničar i Velež traže gostujuće bodove

Samir Mlaćo
Danas se igraju tri susreta 6.kola Premijer lige, dok u srijedu kolo zatvaraju Leotar i Posušje.

Današnji program počinje od 17 sati kada će Rudar ugostiti Borac. Banjalučani dolaze sa novim trenerom Nemanjom Miljanovićem i jasno je da će tražiti prvu pobjedu ove sezone.

“Poštujem ekipu Rudara, koja se u prethodnim susretima pokazala kao veoma čvrsta, ali je jasno da je kvalitet na našoj strani. Na ovih nekoliko treninga pod mojim vođstvom ekipa je stvarno dobro radila i vjerujem da će se to vidjeti u Prijedoru. Naša želja je da se što prije vratimo na normalan kolosijek i još jednom ponavljam da su za to najbolji lijek dobar rad i pobjede. Igrači su svjesni da nam odgovara samo pobjeda i tako ćemo se i postaviti“, rekao je Miljanović.

Dva sata kasnije zanimljivo će biti u Bijeljini. Radnik dočekuje Željezničar koji se nada novim bodovima, dok domaći žele do prve pobjede.

"Očekuje nas nastavak teškog rasporeda, u šest kola igramo sa pet velikih klubova. U goste nam dolazi jedan od velikana bh. fudbala. Iako to nije onaj Željezničar od prije godinu-dvije, i dalje je to jedna jako dobra ekipa", rekao je Jagodić u najavi meča, dodavši:

"Međutim, mislim da ćemo u nedjelju prekinuti našu lošu seriju jer Radnik jako dugo nije upisao pobjedu. Naš položaj na tabeli nije ogledalo naše igre. Imamo taj veliki problem sa realizacijom i na tome u posljednje vrijeme jako mnogo radimo. Postigli smo potrebni nivo fizičke spreme u šta smo se mogli uvjeriti u drugom poluvremenu protiv Sarajeva, samo nam nedostaje više odlučnosti u fazi napada. Željezničar je od 2005. godine samo tri puta poražen u Bijeljini, od toga dva puta u posljednje tri utakmice na Gradskom stadionu".

Trener Željezničara Tomislav Ivković u današnjem meču na raspolaganju neće imati kartoniranog Nedima Mekića, dok od ranije nema Ermina Zeca i Semira Štilića.

"Protivnik koji nema previše bodova, ali je pokazao u nekim utakmicama da su vrlo nezgodni. Moramo utakmicu shvatiti kao da nam je zadnja u životu", rekao je Ivković i nastavio je:

"Moramo se ponašati i razmišljati kao naši navijači. To znači da naša ljubav, htijenje i volja za pobjedom bude na nivou navijača. Na taj način svi mi u klubu možemo nešto postići. Ne živi se od jedne pobjede već od kontinuiteta".

Na Pecari se završava današnji program. Široki Brijeg dočekuje Velež koji se igranjem u Evropi dosta potrošio te na svom kontu ima samo četiri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaći žele obradovati svoje navijače, a Velež osvajanjem bodova izaći iz blage rezultatske krize.

Hercegovački derbi igra se od 21:00.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.