Krajiški derbi u Premijer ligi nakon pet godina: U Borcu smatraju da su kvalitetniji

Sutra žele prvu pobjedu

Krajiški derbi u Premijer ligi nakon pet godina: U Borcu smatraju da su kvalitetniji

Edmir Škorić

Aktuelni prvak BiH, banjalučki Borac, očajno je otvorio novu sezonu i još uvijek nema pobjede.

Borac je na dnu tabele sa samo dva osvojena boda iz četiri meča, a prvu pobjedu želi ostvariti sutra u Prijedoru protiv ekipe Rudara.

Ovo će biti prvi duel ova dva tima u Premijer ligi nakon više od pet godina, a u Borcu s novim trenerom Nemanjom Miljanovićem očekuju tri boda.

"Otkako sam došao, odradili smo tri veoma dobra treninga, gdje se vidjelo dosta energije. Igrači su pokazali profesionalnost, vidi se da znaju u kojem momentu se nalazimo i da nam je ova utakmica jako bitna i da moramo da prekinemo negativni trend. Respektujemo Rudar koji je u dosadašnjih pet utakmica igrao u egalu, iako su izgubili od Željezničara i Sarajeva. Bili su u utakmicama, mogli su da uzmu bodove. Protiv nas igraju na domaćem terenu i sigurno da i oni imaju svoje zamisli, procjene. Međutim, moramo da znamo da se najviše radi o nama, o Borcu, da smo favoriti na papiru, da smo kvalitetnija ekipa i to moramo da dokažemo na terenu. Ne odgovara nam ništa drugo osim pobjede. Po nekoj logici, zbog rivaliteta Banjaluke i Prijedora, oni bi trebalo da budu motivisaniji, ali sam kvalitet našeg rostera trebalo bi da bude prevaga", rekao je trener Borca.

Zbog povreda u kombinaciji za meč nisu Dino Ćorić i Marko Kujundžić, dok Đorđe Milojević treba da odradi još jednu utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona u Posušju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veznjak Aleksandar Vojnović već je igrao u Rudaru i vjeruje da Borcu sutra neće biti lako.

"U pitanju je krajiški derbi i takvi mečevi uvijek nose neizvjesnost i naboj. Nama odgovara samo pobjeda i sigurno je da će, ko god istrči na teren, dati maksimum da zabilježimo taj prvi trijumf u sezoni, kako bismo se što prije uključili u borbu za vrh gdje nam je i mjesto. Novi trener je stigao prije tri dana, osjetila se nova energija, a nama je da radimo, sprovodimo njegove zamisli i dajemo maksimum. Sigurno da tad ni rezultat neće izostati", poručio je Vojnović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kapak
Nadam se da ce Borac izboriti rezultat kojim ce ucvrstiti mjesto na kojem se nalazi
4 0
Chico
Ovo je zavrseno prije nego je sezona pocela. Vicko je s Prijedorom zavrsio 9 bodova, isim ako bi im trebalo za opstanak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi