Ne mogu ga registrovati

Pjanić i Umtiti trenutno prave veliki problem Barceloni i Agueru

Endin Čaušević

Argentinski napadač Sergio Aguero potpisao je ovog ljeta sa Barcelonom dvogodišnji ugovor.

Aguero je u katalonski klub stigao bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Cityjem, a najviše zbog toga što je mislio da će igrati u ekipi s Lionelom Messijem.

On nije krio da je ponajviše zbog Messija došao u Barcelonu, te je bio šokiran kada je njegov sunarodnjak napustio klub i otišao u PSG.

Da stvar bude gora Aguero se povrijedio pred sami početak sezone, te će van terena biti čak do novembra.

Barcelona ga još uvijek nije registrovala, a to planiraju uraditi kada se u potpunosti oporavi. Očekivalo se da će biti registrovan kada i ostala pojačanja, ali to nije bilo moguće.

Naime, zbog finansijskih problema Barcelona je jedva uspjela da registruje Memphisa Depayja, Erica Garciju i Emersona i to zahvaljujući Gerardu Piqueu koji je pristao na smanjenje plate.

Aguero još uvijek nije registrovan, a madridski AS piše da je to najviše zbog toga što Miralem Pjanić i Samuel Umtiti još uvijek nisu napustili klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

AS je objavio da Aguero ne može biti registrovan kao igrač Barcelone sve dok su Umtiti i Pjanići u klubu, ali postoji i drugo rješenje za ovaj problem.

Naime, Barcelona Aguera može registrovati ukoliko Jordi Alba i Sergio Busquets pristanu na smanjenje plate što je već najavljeno. U tom slučaju Aguero će moći biti registrovan bez obzira da li će Pjanić i Umtiti ostati u klubu ili ne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.