Laporta uzeo stvar u svoje ruke i održao sastanak s Umtitijem, pa ostao bez riječi

Francuz odbija odlazak iz kluba

Laporta uzeo stvar u svoje ruke i održao sastanak s Umtitijem, pa ostao bez riječi

E. Čaušević

Barcelona već dva mjeseca pokušava da se riješi Samuela Umtitija, ali to nikako da im uspije.

Ronald Koeman još je prošle sezone otpisao francuskog defanzivca i bilo je jasno da će se Umtiti naći na transfer listi ovog ljeta.

Katalonski klub je čak početkom jula ponudio Umtitiju sporazumni raskid ugovora i mogućnost da kao slobodan igrač pronađe novi klub, ali na iznenađenje mnogih on je to odbio.

Francuski defanzivac je imao nekoliko ponuda iz Francuske, Rusije i Portugala prethodnih sedmica, ali je odbio sve to jer mu je cilj da ostane u Barcleoni.

Umtiti ima ugovor na još dvije godine i klub želi da ga proda kako bi oslobodili budžet za plate, ali francuski defanzivac baš i ne mari za to i jednostavno ne želi da ide.

Španski mediji objavili su sinoć da je Umtiti imao sastanak s Joanom Laportom i da mu je jasno poručio da ne želi da napušta Barcelonu što je itekako naljutilo predsjednika ovog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Umtiti je odbio nekoliko ponuda čime je dao do znanja da želi ostati, a nakon toga odbio je ponovo mogućnost za raskid ugovora.

Francuz ima cilj da se ove sezone nametne Koemanu i vrati u početni sastav Barcelone, te je poručio da je konačno maksimalno spreman.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Navalili su da.momka otjeraju jer ima dobar ugovor a momak je odigrao svaku utakmicu posteno koju je igrao i ima veliki doprinos svemu sto je Barselona postigla zadnjih godina.Uvijek je igrao posteno i trudio se,borio,i vrlo cesto su ga ostavljali samog u odbrani i Pike i Alba pa onda okrivljavali za golove.Sramota je odnos prema.njemu ali to vise govori o Barceloni i ljudima koji je vode.
8 2
denimen9
Barcelona je lažni klub, kada god igrač napušta klub, napušta na zadnja vrata, Ronaldo, Rivaldo, Riquelme, Ronaldinho, pa evo i Messi a to su samo desetke i top igrači. Pa čak se usudim reci da i Iniesta i Xavi nisu imali rastanak za pohvalit se. Ne može biti do Pjanica i Umtitija, mislim da je ovo isključivo do kretena koji vode klub.
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi