Oporavio se od povrede koljena

Konačno i u Barceloni imaju razloga za slavlje: Ansu Fati se priključio ekipi nakon 290 dana

Endin Čaušević

Mladi fudbaler Barcelone, Ansu Fati, konačno se vratio treninzima prve ekipe katalonskog kluba.

Fati se povrijedio krajem prošle godine i još uvijek se nije uspio vratiti na teren. Ovaj mladi fudbaler je zadobio povredu koljena i čak tri puta je morao na operaciju meniskusa.

Mladi napadač je oduševio sve kada je za Barcelonu debitovao sa svega 16 godina i odigrao je nekoliko odličnih utakmica.

Međutim, mnogi strahuju da li će Fati uspjeti da se vrati nakon teške povrede, a jasno je da u Barceloni ne žele da mnogo rizikuju s njegovim povratkom na teren.

Fati trenira već nekoliko mjeseci odvojeno od ekipe jer su u ljekarskom timu pratili njegovo stanje.

Ipak, Fati je jutros konačno trenirao s prvom ekipom Barcelone nakon 290 dana od povrede, te je odradio cijeli trening bez ikakvih problema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moguće je da Fati već za vikend bude u konkurenciji za meč protiv Getafea, ali jasno je da će u početku imati nešto skromniju minutažu kako ne bi rizikovali da obnovi povredu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.