Lučić dogovorio angažman u Mladost

Legenda Premijer lige u dvostrukoj ulozi u članu Prve lige FBiH

Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sa dva poraza od Jedinstva u gostima i Tomislava kod kuće otvorili su sezonu u 1.ligi FBiH.

Iako je klub postigao dogovor sa Dedićem, Grahovcem i Karićem koji su već protiv Tomislava pokazali svoje kvalitete, ipak zadnja linija kluba iz Kaknja je veoma mlada, a već u prve dvije utakmice imali su ogromne greške, što je apostrofirao i šef struke Dragan Radović nakon posljednjeg meča.

Protiv Tomislava crveni karton je dobio prvi golman Ibrahim Dagoja i njega neće biti u naredne dvije utakmice. U naredna dva meča prvi čuvar mreže bit će Hanan Sejmen, a zanimljivo da je klub danas registrovao legendu Premijer lige, koji će u naredne dvije utakmice biti u dvostrukoj ulozi.

Mladen Lučić 36-godišnjak koji je prošlo ljeto okončao svoju igračku karijeru postigao je dogovor s čelnicima Mladosti oko pozicije trenera golmana u ovom klubu. Osim toga Lučić je registrovan i kao treći čuvar mreže, tako da će protiv Radnika iz Hadžića biti u ulozi pomoćnog golmana, ali nije isključeno da u narednim utakmicama ovaj iskusni lisac ponovo stane na gol.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Lučić je na premijerligaškim terenima proveo više od decenije. On je u Premijer ligi BiH upisao preko 300 nastupa. Osim za Slaviju i Borac branio je još za Olimpik i Radnik iz Bijeljine.

Vrhunac karijere doživio je 2009. godine kada je Slavija osvojila Kup BiH. Upravo je on bio junak u penal seriji finalnog dvomeča protiv Slobode.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.