Mušija: Dobijanje licence znači povratak Mladosti u Premijer ligu

Klub iz Doboja kod Kaknja predao žalbu CAS-u

Mušija: Dobijanje licence znači povratak Mladosti u Premijer ligu

A. Čaušević

FK Mladost Doboj Kakanj je u sezoni 2020/21 izborila opstanak u Premijer ligu, ali nije dobila licencu za tekuću takmičarsku godinu pa se sada takmiči u Prvoj ligi FBiH. 

Prvi čovjek Mladosti, Mensur Mušija, je još po donošnju odluke Drugostepene komisije za licenciranje da se ovom klubu uskrati licenca najavio pravnu borbu.

Nakon toga je i Izvršni odbor Saveza na osnovu mišljenja Pravnog komiteta odbio žalbu pa pa je ekipa iz Doboja kod Kaknja i definitivno ostala bez Premijer lige.

Mušija je u razgovoru za SportSport.ba potvrdio da je danas predata žalba na Sportski arbitražni sud (CAS) u Lozani te da sada slijedi pravna bitka.

"Danas je definitivno naša tužba predata, danas je bio posljednji rok, i zvanično kreće proces na CAS-u, već se zna sudijska trojka, zna se puno toga, morali smo predati posljednje dokaze, imena svjedoka... Uglavnom smo sve danas priveli kraju", rekao je Mušija te nastavio:

"Bila je varijanta brzog dobijanja licence nazad, ali na tome nismo potencirali jer smo ostali bez ekipe. Ne bi imalo smisla da smo dobili licendu u kratkom roku, pa smo se odlučili da idemo u normalan sudski proces sa svim dokazima i svjedocima koje smo priložili."

Oglasi

"Savez kao optužena strana će vjerovatno imati svoje advokate, svoje svjedoke,. To je proces koji će trajati, ne znamo tačno koliko. Očekujemo da dokazi i argumenti koje imamo ovu pravdu pretvore i u pravo. Da bitku dobijemo i pravno."

Šta bi mogao biti konačni epilog u slučaju da CAS donose presud u korist Mladosti. Da li je to novčana nadoknada ili dobijanje licence?

"Nama za nadoknadu novnčane štete je potrebno da dokažemo da smo oštećeni i da smo nepravedno izgubili licencu, a dobijanje licence nazad znači povratak Mladosti u Premijer ligu, neovisno o rezultatu u Premijer ligi."

Mušija je poprilično optimističan i vjeruje da žalba uroditi plodom.

"Nama je dovoljno pola ako godine, ako dobijemo spor da možemo praviti ekipu za Premijer ligu, bili bismo zadovoljni da sve bude gotovo to januara ili februara. To bi nam bilo zadovoljavajuće za donošenje odluke."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Apsolutno vjerujem da je osim pravde i pravo na našoj strani. Pravna bitka će biti duga, vjerujemo u pravdu jer ne bi uzalud investirali ovoliki novac", rekao je Mušija za kraj.

Inače, Mladost je novu sezonu Prve lige FBiH otvorila sa dva poraza. U trećem kolu gostuju Radniku iz Hadžića.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Ova lopina jos uvijek tandrce hahahahahahahaha U seosku ligu jarane i kapak. Taman smo zaboravili na tebe i tvoj nebitni amaterski klub
5 49
Samoiskreno
Prije ces u trecu ligu ljudino pobjedi nekoga bod ne mozes uzeti u federaciji
1 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi