Poraz poljskog tima

Kovačević i njegov Rakow ispali od Genta

S. Grebović

U revanš meču za ulazak u Play off Konferencijske lige Gent je sa 3:0 bio bolji od Rakowa i tako prošao dalje.

U meču odigranom prije sedam dana poljski predstavnik je slavio minimanlan trijumf 1:0, ali ta im zaliha nije bila dovoljna za večeras.

Gent je potpuno zasluženo rezultatom 3:0 slavio i plasirao se u grupnu fazu Konferencijske lige.

Bh. golman Vladan Kovačević i u ovom je meču čuvao mrežu Rakowa, a prvi put je kapitulirao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela kada ga je matirao Tissoudali.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U nastavku je domaćin u razmaku od svega dva minuta postigao dva gola i to preko Odidja-Ofe i De Sarta. Poljaci se nisu uspjeli vratiti i za njih je evropska avantura ove sezone okončana ovim mečom.

Bivši golman Sarajeva je ovog ljeta prešao u redove Rakowa nakon tri godine provedene u bordo timu sa kojim je osvojio dvije titule Premijer lige, kao i dva Kupa naše zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.