Kovačević sačuvao mrežu protiv Genta u pobjedi njegovog Rakowa

Još jedna sjajna partija

Kovačević sačuvao mrežu protiv Genta u pobjedi njegovog Rakowa

S. Grebović

Bh. internacionalac Vladan Kovačević stigao je do još jednog "clean sheeta" u dresu svog Rakowa.

Poljska ekipa je u prvoj utakmici play offa za ulazak u Konferencijsku ligu na svom terenu iznenađujuće slavila protiv belgijskog Genta rezultatom 1:0.

Gol odluke bio je djelo Andrzeja Niewulisa u 64. minuti susreta, a osim njega jedan od junaka pobjede Rakowa bio je i Vladan Kovačević.

Bivši golman tima sa Koševa u ovom je meču imao par zapaženih intervencija među kojima je jedna kada je gostujući igrač Tissoudali šutirao u situaciji jedan na jedan, a Kovačević uz pomoć stative nekako odbranio njegov udarac i time svoj tim "pogurao" ka pobjedi.

Kovačević je bio junak svog tima prošle sedmice kada je u sudijskoj nadoknadi produžetka odbranio penal igraču Rubina, koji je nakon toga ispao.

Rakow tako za sedam dana putuje u Belgiju na gostovanje sa golom prednosti i bit će pravo iznenađenje ukoliko uspiju da eliminišu favorizovani Gent.

Top Komentari

user1605368976
Šta je s Piricem donosili bar lopte iza gola.
13 0
Chiesa
Pirić ni na treningu ne brani
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi