Casemiro ostaje

Još jedan jako važan potpis u Madridu · Zvanično

E. Škorić

Brazilski reprezentativac Casemiro danas je stigao u prostorije madridskog kluba.

Zahvalni veznjak Kraljeva je u društvu agenta i njegove supruge došao na pregovore, ali nije bilo nikakvih problema, sve je brzo završeno i on je potpisao novi ugovor.

Ovaj 29-godišnjak je od 2013. godine član Reala i jedan je od neizostavnih igrača u sastavu Kraljeva. Saopšteno mu je da će se na njega ozbiljno računati narednim godinama, pa je i sam odlučio da ostane.

Njegov prethodni ugovor s Realom važio je do 2023. godine, ali Real ništa ne prepušta slučaju, pa je saopšteno da je potpisao novi ugovor do ljeta 2025. godine. On je samo jedan u nizu igrača koji su dobili nove ugovore ovog ljeta.

Nije isključeno da, kao i u slučaju Karima Benzeme, Real u ugovor ugradi klauzulu od čak milijardu eura, čime bi na svaki način spriječio bogate klubove da ga kupe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Realu navijači ipak najviše išćekuju kraj sapunice oko Kyliana Mbappea, koji se navodno nalazi na pragu dolaska u Madrid, koji je PSG-u ponudio 180 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.