Zna se koji će broj Mbappe nositi u Real Madridu?

Objavio madridski AS

Zna se koji će broj Mbappe nositi u Real Madridu?

E. Čaušević

Francuski napadač Kylian Mabppe nalazi se na korak od prelaska u Real Madrid.

Mbappe već nekoliko sezona igra na fantastičnom nivou u PSG-u, ali odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Ovaj napadač s Parižanima ima ugovor na još godinu dana i u nekoliko navrata odbijao je ponudu čelnika francuskog kluba da produži saradnju i ostane na Parku Prinčeva.

U klubu su shvatili da je najbolje da Mbappea prodaju već ovog ljeta kako on ne bi kao slobodan igrač otišao naredne godine.

To su pomno pratili u Real Madridu i poslali su zvaničnu ponudu od 170 miliona eura plus deset miliona eura bonusa. Očekuje se da će PSG prihvatiti ponudu i da će u narednim danima Mbappe i zvanično doći u kraljevski klub.

Španski mediji već pišu o tome koji broj će Mbappe zadužiti na dresu u svom novom klubu s obzirom da su brojevi koje on "preferira" već zauzeti. Broj sedam nosi Eden Hazard, dok broj deset nosi Luka Modrić.

Međutim, čini se da Mbappe ima još jednu želju što se tiče broja koja će mu biti ispunjena. On želi da zaduži dres s brojem 23 koji već nosi njegov sunarodnjak Ferland Mendy.

No, madridski AS objavio je jutors da Mendy nema ništa protiv da promijeni broj i da će bez problema ustupiti Mbappeu dres sa brojem 23.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mbappe će postati drugi najskuplji igrač u historiji fudbala, odmah iza Neymara kojeg je PSG 2017. godine platio 222 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
koje sranjr oko ovih brojeva
3 1
denimen9
Za ove neupucene: u Spaniji brojevi idu od 1 do 25. Vidim da se nesto bunite, pisete od 1 do 11 hu ha a upravo tako i jest. Upalite pogledajte utakmicu nekad nemojte bezveze nervozu prosipat, opustite se
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi