Neće više igrati za Staru damu

Allegri potvrdio da Ronaldo napušta Juventus: "Jučer mi je rekao da traži novi klub" · Udarna vijest

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo će do kraja ovog prelaznog roka najvjerovatnije napustiti Juventus.

Ronaldo s Starom damom ima saradnju do ljeta naredne godine i očekivalo se da će i ovu sezonu ostati u Juventusu, ali je očito da se predomislio u posljednji trenutak.

Portugalac je očito odlučio da je vrijeme da traži novi izazov, te se nalazi pred povratkom u engleski Premiership.

Međutim, mnogi su bili iznenađeni kada se pojavila informacija da se neće vratiti u Manchester United već da će potpisati dvogodišnji ugovor sa gradskim rivalom Cityjem.

Navodno, dogovor ovih klubova je skoro postignut, a Juventus će od prodaje Ronalda inkasirati oko 25 miliona eura.

Da Ronaldo zaista odlazi na današnjoj press konferenciji potvrdio je Massimiliano Allegri koji je otkrio da je razgovoarao s portugalskim igračem i da on želi da ide.

"Jučer sam razgovarao s Cristianom i rekao mi da nema namjeru ostati u Juventusu. Nisam razočaran jer je on napravio izbor i traži novi klub nakon tri godine ovdje. To je dio života. Zbog toga nije trenirao danas i neće igrati sutra protiv Empolija", rekao je Allegri na samom početku press konferencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji jutros su objavili da je Ronaldo došao na trening Juventusa, ali da se zadržao svega 40 minuta, te da nije trenirao s ekipom.

Navodno, Ronaldo se oprostio od saigrača i rekao im je da napušta Juventus, te je već isprazio svoj ormarić u svlačionici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.