Ronaldo neće igrati sutra protiv Empolija jer želi što prije da napusti Juventus

Pregovori s Manchester Cityjem i dalje traju

Ronaldo neće igrati sutra protiv Empolija jer želi što prije da napusti Juventus

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je prethodnih dana glavna tema fudbalske javnosti i kako stvari stoje u finišu ljetnog prelaznog roka će napustiti Juventus.

Ronaldo ima sa Starom damom ugovor na još godinu dana i činilo se da će ostati u ovom klubu jer je već počela nova sezona, ali prethodnih dana stvari su se značajno promijenile.

Italijanski mediji već uveliko pišu o tome da Ronaldo napušta Juventus, te da je samo pitanje trenutka kada će se ozvaničiti njegov transfer u Manchester City.

Portugalac se povezivao s PSG-om, ali jasno je da od odlaska u Pariz nema ništa. City je pokazao veliki interes da dovede Ronalda na Etihad, a Gianluca Di Marzio je objavio da je sve jako blizu dogovora.

Di Marzio je kasno sinoć objavio na Twitteru da Juventus čeka zvaničnu ponudu Manchester Cityja, ali da su klubovi već u kontaktu.

City bi trebao ponudi oko 25 miliona eura za Ronalda koliko traži Juventus, a navodno veoma je moguće da se sve riješi danas jer oba kluba žele što prije da završe ovaj transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, mediji na Apeninima objavili su da je Ronaldo poručio Massimilianu Allegriju da mu neće biti na raspolaganju ovog vikenda kada Juventus očekuje utakmica protiv Empolija koja se igra sutra od 20:45 sati.

Juventus već traži zamjenu za Portugalca, a kako stvari stoje u klub će se vratiti Moise Kean iz Evertona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi