Potpisuje za City

Pojavio se video s aerodroma: Cristiano Ronaldo otputovao za Manchester!

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je nakon tri sezone odlučio da napusti Juventus.

Ronaldo s Juventusom ima ugovor na još godinu dana i očekivalo se da će ostati u Torinu, ali se predomislio u posljednji trenutak i u samom finišu prelaznog roka zatražio je transfer.

Portugalac je dobio ponudu Manchester Cityja i iznenadio je sve odlukom da je prihvati jer je svojevremeno igrao s dosta uspjeha u gradoskom rivalu Unitedu.

Očekuje se da Ronaldo potpiše dvogodišnji ugovor s klubom s Etihada prema kojem će godišnje zarađivati oko 15 miliona eura što je duplo manje od onoga što je imao u Juventusu.

Ronaldo je jutors stigao na trening Juventusa, ali nije trenirao i došao je samo da se oprosi od saigrača i isprazni svoj ormarić u svlačionici.

Na Twitteru se prije nekoliko trenutaka pojavio i video s aerodroma u Torinu na kojem se vidi Ronaldov privatni avion, ali i trenutak kada Portugalac ulazi u isti.

Ronaldo je već krenuo put Manchestera i očekuje se da danas dođe na ljekarske preglede i potpiše ugovor sa Cityjem nakon čega će biti predstavljen kao zvanično pojačanje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlazak Ronalda iz Juventusa na današnjoj press konferenciji potvrdio je i trener ovog tima Massimiliano Allegri.

"Jučer sam razgovarao s Cristianom i rekao mi da nema namjeru ostati u Juventusu. Nisam razočaran jer je on napravio izbor i traži novi klub nakon tri godine ovdje. To je dio života. Zbog toga nije trenirao danas i neće igrati sutra protiv Empolija", rekao je Allegri na samom početku press konferencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.