Allegri potvrdio da Ronaldo napušta Juventus: "Jučer mi je rekao da traži novi klub"

Neće više igrati za Staru damu

Allegri potvrdio da Ronaldo napušta Juventus: "Jučer mi je rekao da traži novi klub" · Udarna vijest

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo će do kraja ovog prelaznog roka najvjerovatnije napustiti Juventus.

Ronaldo s Starom damom ima saradnju do ljeta naredne godine i očekivalo se da će i ovu sezonu ostati u Juventusu, ali je očito da se predomislio u posljednji trenutak.

Portugalac je očito odlučio da je vrijeme da traži novi izazov, te se nalazi pred povratkom u engleski Premiership.

Međutim, mnogi su bili iznenađeni kada se pojavila informacija da se neće vratiti u Manchester United već da će potpisati dvogodišnji ugovor sa gradskim rivalom Cityjem.

Navodno, dogovor ovih klubova je skoro postignut, a Juventus će od prodaje Ronalda inkasirati oko 25 miliona eura.

Da Ronaldo zaista odlazi na današnjoj press konferenciji potvrdio je Massimiliano Allegri koji je otkrio da je razgovoarao s portugalskim igračem i da on želi da ide.

"Jučer sam razgovarao s Cristianom i rekao mi da nema namjeru ostati u Juventusu. Nisam razočaran jer je on napravio izbor i traži novi klub nakon tri godine ovdje. To je dio života. Zbog toga nije trenirao danas i neće igrati sutra protiv Empolija", rekao je Allegri na samom početku press konferencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji jutros su objavili da je Ronaldo došao na trening Juventusa, ali da se zadržao svega 40 minuta, te da nije trenirao s ekipom.

Navodno, Ronaldo se oprostio od saigrača i rekao im je da napušta Juventus, te je već isprazio svoj ormarić u svlačionici.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
Dzeko je bolji igrac od ronalda. Isto godiste a dzeko blista u interu a ovaj budala trazi novi klub. JEDAN JE EDIN DZEKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111jedan
7 4
user1599499530
Sve je to uredu ima pravo da ide gdje hoce ,ali sta juventus ceka sa napadacem ko ce mu igrat u napadu znamo da se dibala povredi tri puta u sezoni a morata nema snage da igra non stop...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi