Foto - EPA

Sedmicu ne može dobiti

Cristiano Ronaldo bi se kao i Messi mogao vratiti broju sa početka karijere

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je protekle sedmice postao novi igrač Manchester Uniteda.

Legendarni Portugalac dogovorio je dvogodišnju saradnju sa Crvenim đavolima, a na Old Trafford se vraća nakon 12 godina.

Prethodnih dana konstantno se priča o tome koji će broj Cristiano nositi u Manchester Unitedu i spominjale su se razne opcije.

Njegova 'sedmica' je zauzeta i pripada Edinsonu Cavaniju. On je jučer nastupio sa ovim brojem na utakmici i tako je svaka nada da bi CR mogao uzeti ovaj broj vjerovatno završena. On će birati drugi broj, a slobodni su trenutno brojevi 12, 15, 28...

Lako bi se moglo desiti da Ronaldo na kraju uzme broj 28. Upravo je sa tim brojem nastupao na početku karijere u dresu Sportinga iz Lisabona i neće biti iznenađenje ako se odluči na ovaj broj.

Nešto slično je napravio njegov veliki rival Lionel Messi u PSG-u. Odlučio se uzeti broj 30 sa početka karijere, odbio je čak i 'desetku' koju mu je nudio Neymar jer za njega broj 30 označava novi početak.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/206[/poll]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje nam da vidimo hoće li i Cristiano napraviti isto. Trenutno je broj 28 najrealnija opcija, osim ako se ne desi neko iznenađenje i CR odabere neku čudnu opciju.

Pored broja 28 Ronaldo je u reprezentaciji Portugala igrao sa brojem 17, a jednu sezonu u Real Madridu je nosio 'devetku'.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.