Raspravama je došao kraj: "Sedmica" je Cavanijeva, a ne Ronaldova!

Urugavajac zaigrao

Raspravama je došao kraj: "Sedmica" je Cavanijeva, a ne Ronaldova!

A. Čaušević

Kada je potpisao za Manchester United odmah se počela voditi debata koji broj će Cristiano Ronaldo nositi u svom novom-starom klubu. 

Nakon današnje utakmice Wolverhampton - Manchester United i detalja iz drugog poluvremena raspravama je došao kraj.

Dosta se špekulisalo o tome da li će Edinson Cavani ustupiti Ronaldu sedmicu te da li će Premiership prekršiti pravilo zbog Portugalac, ali na osnovu danas viđenog to se neće desiti.

Cavani je upisao prve minute u novoj sezoni sa "sedmicom" na leđima što znači da jednostano Ronaldo više neće moći da je nosi.

Dosta polemika nastalo je i poslije objave na zvaničnoj stranici Premiershipa da Ronaldo i Cavani imaju "sedmice" na leđima, ali poslije današnjeg nastupa Cavanija više nema dilema.

Oglasi

Najpopularnijem fudbaleru današnjice je sada ostalo nekoliko opcija za novi broj. "Devetku" koju je nosio na početku mandata u Realu nosi Anthony Martial.

Broj 17 u kojem je odigrao nekoliko mečeva u dresu reprezentacije nosi Fred, dok i broj 23 po uzoru na velikog prijatelja LeBrona Jamesa nosi Luke Shaw.

Najizglednija opcija je da uzme broj 28 baš kao u prvim mečevima u seniorskom fudbalu kada je nastupao za Sporting iz Lisabona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U slučaju da uzme broj 28 to znači da se vraća na same početke baš kao i njegov veliki rival Lionel Messi koji je u PSG-u zadužio broj 30.

Inače, Manchester United je susret na Molineux stadionu riješio u svoju korist sa minimalnih 1:0 te nakon tri gola ima sedam bodova i u vrhu je tabele. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
Vi juce javiste da ce dobiti 7
2 0
Ante G.
Pa oko ovoga samo vi vodite rasprave, sami sa sobom. Pogledajte samo povezane vijesti... Stvarno kada covjek pomisli da ne moze jadnije, smijesnije i tuznije, nadmasite sami sebe. Ok, na normi ste, morate dnevno napisati 200 tekstova... Ali postoji li neki novinarski kodeks?' Ljudsko dostojanstvo? Ovo je intelektualna prostitucija.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi