Čudo od odbrane na Molineuxu: De Gea je izveo intervenciju karijere, pa se šalio na Ronaldov račun

Malo remek-djelo

Čudo od odbrane na Molineuxu: De Gea je izveo intervenciju karijere, pa se šalio na Ronaldov račun

A. Čaušević

David De Gea je već neko vrijeme na udaru kritika zbog načina na koji čuva gol Manchester Uniteda.

Teško gostovanje kod Wolverhamptona Manchester United je okončao osvajanjem punog plijena, presudio je gol Greenwooda iz finiša susreta.

Vrlo lako je utakmica mogla otići u korsti domaćina, ali da tako ne bude najveće zasluge nosi De Gea koji je sredinom drugog dijela izveo odbranu karijere.

Nakon ubačaja iz kornera Romain Saiss je u razmaku od nekoliko sekundi šutirao dva puta, ali je De Gea bio bravurozan.

I dok je prva odbrana bila u domenu "normalne", druga svakako zaslužuje epitet "čuda", prvenstveno zbog sjajnog refleksa. Odbranu pogledajte ovdje.

Nakon utakmice španski golman se našao pred kamerama, a tom prilikom se našalio i na račun Cristiana Ronalda koji se vratio na Old Trafford poslije 12 godina.

Novinari su pitali De Geu šta misli o povratku Ronalda, a on je uzvratio odgovorom: "Koga?". Nakon toga se uozbiljio kazavši da je to san svih navijača što se osjeti i u zraku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni đavoli su s današnjom pobjedom stigli do sedmog boda u sezoni. Poslije reprezentativne pauze čeka ih domaći meč protiv Newcastle Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Viper20
Odbrana LACAZETE je sutao odbranio De Gea natrcava Sanchez brani de Gea,nije mu prvi put ovako heh
1 0
Usamljeni Hashishar
Grohotom se smijem
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi