City želi beka

Pep Guardiola dobija još jedno pojačanje do ponoći

Edmir Škorić

Primičemo se kraju ljetnog prijelaznog roka i klubovi pokušavaju napraviti posljednje poteze.

Manchester City je ovog ljeta kupio samo Jacka Grealisha za 100 miliona iz Aston Ville, a iako se spominjao veliki broj igrača, na kraju je klub ostao na samo jednom pojačanju.

Međutim, u posljednjim satima prijelaznog roka City radi na dovođenju 19-godišnjeg lijevog beka Nune Mendesa iz Sportinga.

Međutim, Sporting traži čak 40 miliona eura i nije spreman ni za bilo kakve druge dogovore sa Cityjem, ali Građani nemaju puno ni vremena ni izbora, morat će da posegnu za novčanikom i dogovore transfer Portugalca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njihov lijevi bek Benjamin Mendy optužen je za silovanje i pod suspenzijom, pa je Pepu Guardioli neophodan još jedan igrač na poziciji lijevog beka.

Unatoč dolasku Grealisha, navijači Cityja ipak nisu zadovoljni, vjerovali su da će biti još zvučnih imena, a blizu Etihada bili su i Harry Kane i Cristiano Ronaldo. Englez je odlučio da ostane u Tottenhamu, a Ronaldo da se iz Juventusa vrati u svoj bivši klub Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.