Stvarno se dogodilo: Da li ste vidjeli omjer posjeda lopte u drugom dijelu meča City - Arsenal?

Sramota Topnika

Stvarno se dogodilo: Da li ste vidjeli omjer posjeda lopte u drugom dijelu meča City - Arsenal?

Edmir Škorić

Duel Manchester Cityja i Arsenala najavljen je kao derbi kola u Premiershipu, no ni 'd' od derbija.

Od početka, pa do samog kraja apsolutna dominacija Građana, pa su na kraju goste u London ispratili sa pet golova (5:0).

Arsenal je na početku malo i djelovao na terenu, no nakon isključenja Granita Xhake sve se promijenilo. City je uvjerljivo došao do pobjede, a zanimljivo da je izjednačio rekord Chelseaja po broju uzastopnih pobjeda sa pet i više golova razlike u Premiershipu.

Navikli smo se od Pepa Guardiole da ruši sa svojim ekipama razne rekorde, a danas je, čini se, postavio novi.

Naime, nikada prije nije zabilježeno da jedna ekipa u jednom poluvremenu ima 96 posto posjed lopte nad protivnikom, što je bio slučaj u drugih 45 minuta "derbija" koji se odigrao na Etihadu.

City je imao čak 14 kornera, Arsenal ni jedan jedini, a udarci prema golu 24:1. Suvišno je više bilo šta reći o ovom meču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gundogan, Feran Torres (2), Gabriel Jesus i Rodri pogađali su mrežu Bernda Lena. City je sa šest bodova iz tri meča zasjeo na vrh, te ima gol-razliku 10:1. Arsenal je uvezao tri poraza i na samom je dnu s gol-razlikom 0:9, a u sljedećem kolu dočekuje Norwich.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DR_GAZiJA
Kriv je DOKTOR GAZIJA..Koje su prognoze za AR678AL ove sezone?..izgleda da ce se LIGA PRVAKA i do godine gledati u SADRVANU kod Aubameyanga..tek kupio veliku PHILIPS plazmu u Domodu...
7 3
StarMoVe
****š sve njih gdje ćemo mi Velež gledat ove godine :A
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi