Foto - EPA

Haaland nakon utakmice protiv Nizozemske

"Slomio sam Van Dijku prst i nemam pojma kako se to dogodilo"

Midhat Šljivak

Norveška i Nizozemska remizirali su (1:1) u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Gol za Norvežane zabio je Erling Haaland, dok je sa druge strane loptu u mrežu poslao Davy Klaassen za konačnih 1:1.

Veliku bitku sa štoperima Nizozemske vodio je Erling Haaland. Virgil van Dijk i Stefan de Vrij su ga u većini utakmici dobro čuvali, ali je on ipak uspio zabiti gol.

Ipak, tokom žestoke borbe došlo je i do povrede štopera Liverpoola Virgila van Dijka kojem je Haaland navodno slomio prst. O tome je norveški napadač govorio nakon utakmice.

"Mislim da sam Van Dijku slomio prst. Prišao mi je i rekao: 'Je*o te, slomio si mi prst'. Nemam pojma kako se to dogodilo", rekao je Haaland.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Van Dijk je sinoć odigrao zaista vrhunski meč. Dobio je gotovo sve duele u kojima je bio, pa može da žali što je Haaland uspio da izbjegne njegov start i da zabije pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.