Tinejdžersko čudo sa Anfielda: Klopp mu ukazao veliko povjerenje, cijena vrtoglavo raste
FOTO: EPA

Bio starter u derbiju protiv Chelseaja

Tinejdžersko čudo sa Anfielda: Klopp mu ukazao veliko povjerenje, cijena vrtoglavo raste

Haris Zilić

Mladi fudbaler Liverpoola Harvey Elliott (18) vraćen je sa posudbe iz Blackburna.

Ovaj potez Jurgena Kloppa ispostavit će se kao odličan, a Elliotta je omdah ove sezone gurnuo u vatru. Bio je starter u derbiju prtoiv Chelseaja, a upisao je i minutaže u duelima protiv Norwicha i Burnleya.

Elliott se smatra za jednog od najvećih talenata u Engleksoj i već se solidno predstavio na velikoj sceni.

Za Redse je debitovao kada je imao 16 godina, a kao sedamnaestogodišnjak bio je jedan od najboljih igrača Blackburna dok je bio na posudbi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa 18 godina na leđima ima veliko povjerenje Jurgena Kloppa, a dobre igre su se odrazile i na cijenu pa tako Eliott sada vrijedi 15 miliona eura, a prije dvije godine u ovo vrijeme imao je vrijednost od 1,7 miliona erua.

Sturčnjaci smatraju da bi za dvije do tri sezone Elliott mogao biti jedan od najskupljih engleskih fudbalera i uskoro standardan "A" reprezentativac Engleske.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Po mom misljenju je bio najlosiji protiv Celzija
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti