Mirno ljeto na Anfieldu: Klopp otkrio zašto Liverpool nije trošio novac na pojačanja
FOTO: EPA

Redsi bez velikih promjena

Mirno ljeto na Anfieldu: Klopp otkrio zašto Liverpool nije trošio novac na pojačanja

H. Zilić

Završen je ljetni transfer rok u fudbalskoj Evropi.

Odlasci Lionela Messija i Cristiana Ronalda u PSG,odnosno Manchester United svakako su prva priča ovo ljeto, a fudbalske fanove začudila je i činjenica da ekipa Liverpoola nije skoro ništa trošila ovo ljeto, ako izuzmemo transfer Ibrahime Konatea kojeg su dogovorili sa RB Leipzigom još u januaru.

Jurgen Klopp je objasnio cijelu situaciju u Liverpoolu ovo ljeto i zašto je kasa bila zaključana.

"Svi nas gledaju prema rosteru od prošle sezone gdje smo imali veliki broj povreda. Igrači su se oporavili i sada imamo 25 igrača spremnih da odgovore zahtjevima na treninzima i terenu", rekao je Klopp, zatim dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neke igrače smo vratili sa posudbe što se pokazao odličan potez. Konatea smo dogovorili ranije, kao podršku Van Dijku i Matipu koji su se oporavili od povreda. Nije bilo potrebe da kupujemo igrače, naš medicinski tim je odradio sjajan posao", rekao je Klopp.

Međutim u ostvrskim medijima teško mogu povjerovati u ovu priču pa su lansirali vijest da vlasnici tima sa Anfielda novac ove sezone prebacuju na baseball, pa se Klopp morao strpiti kada su u pitanju transferi, a nekoliko fudbalera se povezivalo sa Redsima, prvenstveno Sabitzer, Bamford i Doku.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Ove godine nisi morao ni trositi pare (na odstete klubu) ili za male pare. Bilo dzabe igraca kakvih si htio. Golmana, napadaca, veznjaka, starih, mladih, dobrih, losih, zvijezda....
4 0
dinass
Protiv Celzija se vidjelo da vezni red skripi.Imas igraca vise cijelo poluvrijeme i ti ne mozes napraviti visak,to je veliki kiks veznog reda Liverpula.Bekovi su isto u losoj formi kao i Firminjo.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije