Foto - EPA

Na kraju je izabrao novi

Antoine Griezmann nije mogao dobiti omiljene brojeve u Atleticu

M. Šljivak

Francuski fudbaler Antoine Griezmann (30) vratio se u Atletico Madrid.

Nakon dvije prosječene sezone u Barceloni, koja ga je platila 120 miliona eura, Griezmann je posuđen svom bivšem klubu na dvije godine uz opciju kupovine od 40 miliona eura.

Sav posao je završen u samom finišu prelaznog roka. Papiri su u kabinet La Lige otišli minut do 12, ali je na kraju sve uspješno završeno i Griezmann će ponovo zaigrati u dresu Jorgandžija.

Griezmann je odabrao i broj kojeg će nositi. Neće to biti njegovi omiljeni brojevi 7 i 17 već je uzeo broj 8 kojeg je nosio Saul Niguez.

Ovaj broj je ostao upražnjen odlaskom Saula u Chelsea. Griezmann ga je uzeo u svoje vlasništvo i on je nova 'osmica kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sedmica u Atleticu pripada Joau Felixu, dok je broj 17 u vlasništvu Ilije Šaponjića.

Griezmann je dres Atletico Madrida nosio u periodu od 2014. do 2019. godine. U tom periodu je odigrao 257 utakmica i postigao je 133 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.