Nestvarna dešavanja oko transfera Griezmanna: Papiri stigli minut prije kraja prelaznog roka
Foto - EPA

Griezmann u Atleticu, De Jong u Barceloni

Nestvarna dešavanja oko transfera Griezmanna: Papiri stigli minut prije kraja prelaznog roka

M. Šljivak

Antoine Griezmann postao je novi igrač Atletico Madrida.

Nakon dvije godine u Barceloni, francuski napadač se vraća u Atletico, gdje će biti na posudbi uz obavezni otkup ugovora za 40 miliona eura.

Nevjerovatne stvari dešavale su se oko ovog transfera. U jednom trenutku se činilo kako je posao propao jer je 'zapelo' oko odlaska Saula Nigueza iz Atletica u Chelsea.

Barcelona je sa druge strane od Seville dobila na posudbu napadača Luuka De Jonga, ali zbog svih dešavanja sa Griezmannom i Saulom i ovaj transfer je bio ugrožen.

Oglasi

Međutim, na kraju je sve prošlo u najboljem redu. Papiri za transfere stigli su u sjedište La Lige u 23:59, minut prije isteka prelaznog roka i na kraju je sav posao odobren.

Tako će Griezmann ponovo obući dres Atletica, Luuk De Jong je novi napadač Barcelone, a Chelsea je predstavio Saula kao svoje novo pojačanje.

Griezmann je u Barcu stigao iz Atletica za 120 miliona eura, ali se na Camp Nou nije najbolje snašao. Nije pokazao sav svoj kvalitet, a u 102 odigrana meča  postigao je 35 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je umjesto njega angažovala 31-godišnjeg Nizozemca Luuka De Jonga. On dolazi na posudbu iz Seville bez naknade, a za ovaj tim je De Jong zabio 19 golova u 94 nastupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

RZ88
Zna Laporta sta radi. Klub je preuzeo kad niko ne bi s obzirom u kakvom je stanju finansijskom. Pravi se prostor za Halanda na ljeto a ponovo se guraju djeca iz La Masije. Barca se vraca na vrh Europe za par sezona ma da i sad sa Depayom,Dembeleom,Ansu Fatiem,Coutinhom,De Jongom ne izgleda lose.
3 16
Pazzo_13
Brajtvajt i Luk De Jong ma nema sta strasno izgleda ,Barselona ovako jak napad nije imala još od kad je igrao Meho Kodro
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi