Barcelona prodala Griezmanna!

Vraća se u Atletico

Barcelona prodala Griezmanna!

E. Škorić

U samoj završnici ljetnog prijelaznog roka, odnosno u posljednjim satima istog ostvaren je još jedan zvučan transfer.

Barcelona je pregovarala sa Atleticom iz Madrida, a na kraju prihvatila ponudu aktuelnog prvaka Španije, pa je svog napadača Griezmanna prodala za 40 miliona eura.

Zapravo, Griezmann će na posudbu, ali za spomenutu cifru će Atletico na kraju sezone otkupiti igračev ugovor, dok će reprezentativac Francuske dobiti ugovor na 2+1 godinu.

Griezmann je dugo imao želju da se vrati u Madrid i na kraju je uspio u tome. Isprva je bilo planirano da Saul Niguez bude dio transfera, ali je Španac posuđen Chelseaju.

Griezmann je dosta kritikovan otkako je član Barcelone, daleko više je pokazivao u dresu kluba u koji se vraća.

Griezmann je u pet sezona u Atleticu nastupio ukupno 257 puta u svim takmičenjima, a postigao je 133 pogotka. Za Barcelonu je odigrao 102 meča i postigao 35 pogodaka uz 17 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su u financijskoj gabuli i prodaja igrača im je jednostavno neophodna. Danas su prodali Ilaixa Moribu u Leipzig za 15-ak miliona eura, a prodali su i Emersona Royala u Tottenham iako su ga doveli ovog ljeta iz Betisa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...platis ga 120 miliona i onda ga istom klubu prodas za 40 miliona...to se zove pametna transfer politika zvana "pojacaj direktnog konkurenta za titlu"...do duse ovo je i odlicno uradjeno jer prosle sezone su im besplatno dali Suareza bez kojeg Atletico nikad ne bi osvojio onu titulu,a on je duplo bolji od Griezmanna...Pjanica nude besplatno,ali niko ga nece zbog ogromne plate koju treba preuzeti.
25 2
Brigata_rossa.1981
Faaala dragom Bogu pa se panja rijesismo
5 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije