Više nema sumnji

Jači i od pravila: United potvrdio, Ronaldo je dobio svoju "sedmicu" · Zvanično

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo će nakon 12 godina ponovo nastupati za Manchester Uniteda poslije transfera od 15 miliona eura iz Juventusa. 

Odmah po potvrdi transfera počelo se nagađati da li će Ronaldo moći uzeti broj 7 koji je u proteklom periodu pripadao Edinsonu Cavaniju.

Bilo je dosta špekulacija, tražila se rupa u pravilniku, a na kraju je sve završeno onako ako je to i želio slavni Portugalac.

Naime, Manchester United je zvanično potvrdio da će Ronaldo na leđima nositi svoju "sedmicu" baš kao u prvom mandatu.

"Nisam bio siguarn da li će biti moguće da imam ponovo 'sedmicu', tako da se želim još jednom zahvaliti Ediju (Cavaniju) na ovom nevjerovatnom gestu", rekao je portugalski as.

Iako je igrao protiv Wolverhamptona s brojem sedam na leđima, Cavani će u nastavku sezone nositi broj 21 baš kao u reprezentaciji Urugvaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sedmica" je na neki način svetinja na Old Traffordu pošto su ranije taj broj nosili neki od velikana kao što su George Best, Bryan Robson, Eric Cantona i David Beckham.

Ronaldo će svoj povratanički debi u dresu Crvenih đavola navjerovatnije imati 11. septembra kada na Teatru snova gostuje Newcastle United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.