Reagovao na objavu Barcelone

I Edin Džeko je sinoć pratio rasplet situacije oko Miralema Pjanića i Bešiktaša

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić sinoć je potpisao za turski Bešiktaš.

Pjanić je u posljednji trenutak uspio da pronađe rješenje za svoju situaciju u Barceloni, te je napustio katalonski klub i do kraja sezone će igrati u Bešiktašu na posudbi.

Bh. veznjak se ovog ljeta povezivao s nekoliko evropskih klubova, a očekivalo se da će se vratiti u Seriju A i ponovo zaigrati u dresu Juventusa, ali se to nije desilo.

Pjanić nije htio da do zimskog prelaznog roka sjedi na klupi kod Ronalda Koemana i donio je odluku da pod svaku cijenu pronađe klub u kojem će imati zadovoljavajuću minutažu.

To je "uskočio" Bešiktaš koji je kontaktirao Pjanićeve agente, a zatim i Barcelonu koja nije imala ništa protiv njegovog odlaska u Istanbul.

Turski klub je sinoć čak poslao privatni avion na sarajevski aerodrom po Pjanića koji je prošao uspješno ljekarske preglede, a zatim je potpisao ugovor s ekipom Bešiktaša.

Barcelona je sinoć u ponoć potvrdila da je Pjanić napustio klub i da ide na posudbu u Bešiktaš, a ovu objavu je "lajkao" i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko kojem je sigurno drago što je Pjanić konačno riješio problem.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pjanić bi se danas trebao vratiti u Sarajevo i priključiti ponovo reprezentaciji Bosne i Hercegovine koju sutra očekuje prijateljska utakmica u Zenici protiv selekcije Kuvajta.

Očekuje se da će Pjanić propustiti ovu utakmicu, te da će igrati u utorak meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kazahstana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.