Pjanić potpisao ugovor, pa poručio navijačima: "Merhaba Bešiktaš"

Stigao u turski klub

Pjanić potpisao ugovor, pa poručio navijačima: "Merhaba Bešiktaš"

Endin Čaušević

Bešiktaš je sinoć u ponoć saopštio da je Miralem Pjanić novi fudbaler ovog kluba.

Pjanić je uspio u posljednji trenutak da napusti Barcelonu gdje ga je Ronald Koeman prerano i neopravdao otpisao, te je odlučio da svoju karijeru nastavi u turskoj Superligi.

Očekivalo se da će se Pjanić vratiti u Juventus, ali se to nije desilo na kraju ljetnog prelaznog roka u Seriji A. Vremena za pronalazak novog kluba je bilo jako malo jer transfer rok u Turskoj traje nešto duže nego u ligama petice.

Nakon što je bilo jasno da Pjanić neće nazad u Italiju čelnici Bešiktaša odlučili su se uključiti u borbu za dovođenje bh. reprezentativca.

Pjanić je pristao da ide na jednogodišnju posudbu, a Bešiktaš je po njega u Sarajevo poslao privatni avion i on je sinoć u Istanbulu prošao ljekarske preglede nakon čega je posudba ozvaničena.

Također, ubrzo nakon toga Pjanić se po prvi put obratio javnosti kao novi igrač Bešiktaša, te je imao poruku za navijače ovog kluba. Naime, cijeli dan Bešiktaš je najavljivao veliko pojačanje, a na kraju je to bio upravo bh. veznjak.

"Ja sam bio taj cilj. Merhaba Bešiktaš", rekao je Pjanić nakon što je stigao u svoj novi klub.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, treba dodati da je Pjanić već izabrao i broj u Bešiktašu, te će na dresu nositi broj 15 koji je nosio dok je još igrao za Metz i Romu.

Top Komentari

Malmi_Suomi
" Merhaba Beşiktaş, Merhaba Miraleme " Nemojte ga ljudi osuđivati što je u tursku ligu prešao , kao da je i njemu drago?! Ja mislim Pjanićev jedini cilj " ove sezone " da IGRA SVIH 90 minuta i da bude u takičarskoj formi. Pa sezona 2022/2023 nek se onda bori u Barçi jer nadam se do tada da će žuto goFno otići tj dobiti nogu iz kluba.
7 1
Beclija90
Sretno princu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi