Neće biti u kombinaciji za Kazahstan

Sušić napustio bazu Zmajeva

Samir Mlaćo
Selektor naše nogometne reprezentacije Ivaylo Petev u utorak neće moći da računa na Matea Sušića.

Sušić je naknadno dobio poziv za susrete Zmajeva u kvalifikacijskim mečevima, te prijateljski meč koji je odigran sa Kuvajtom, ali se povrijedio protiv Francuske.

Napustio je na teren, a nakon pregleda ustanovljeno je da se radi o ozbiljnoj povredi, te da neće moći pomoći saigračima u važnom meču.

Naime, radi se parcijarlnoj rupturi ligamenata i Sušić je već napustio kamp Zmajeva.

Petev u utorak neće moći da računa ni na Amira Hadžiahmetovića zbog kartona.

"Što se tiče utakmice protiv Kazahstana, moramo ući 100% u utakmicu. Pristup će biti jako bitan. Idemo na tri boda. Utakmica traje 90 minuta i moramo biti strpljivi, pametni, ali siguran sam da su momci spremni i dat će sve od sebe da ostvare trijumf", rekao je selektor  Petev na današnjoj konferenciji  i dodao:

"Moramo se maksimalno skoncetrisati da osvojimo tri boda. Bitno je da se dođe do tri boda, ne sumnjam u dobar posao i naš trijumf protiv Kazahstana."

O sastavu?

"Imamo još jedan trening, pa ćemo sutra na sastanku odrediti sastav."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kazahstan nije naivan protivnik.

"Kazahstanci su dobra ekipa. Nema danas laganih protivnika. Imamo dosta kolega u Kazahstanu, poznajem dosta toga, ali sve je na nama. Idemo odraditi dobar posao."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.