Zabrana za ljiljane? NFSBiH prebacio lopticu na Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK

Zabrana za ljiljane? NFSBiH prebacio lopticu na Krizni štab Ministarstva zdravstva ZDK

E. Škorić

Nogometni savez BiH organizovao je press konferenciju povodom utakmice s Kazahstanom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

BiH će sutra navečer ugostiti Kazahstan i naravno ima priliku da ostvari važnu pobjedu, a pred samu utakmicu novinarima se obratilo selektor Ivajlo Petev koji en sumnja da će njgov tim odigrati dobar meč i očekuje da ostvari pobjedu.

Jedna od tema na press konferenciji bila je i odluka da se zabrane navijački rekviziti. Poznato je da je tokom utakmice protiv Kuvajta navijačima zabranjena zastava s ljiljanima, a sada je stiglo i objašnjenje.

"Savez kao i svaka druga institucija može da poštuje odluke kriznog štaba, u ovom slučaju Ministarstva zdravsta ZDK. Objavili smo tu odluku, ali svi prisutni na tribinama moraju imati maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite", kazala je glasnogovornica NFBiH Slavica Pecikoza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Iz Kriznog štaba ZDK su kazali da je odluka o unošenju rekvizita prepisana i preuzeta od Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

"Krizni štab ZDK dozvolio je dolazak većeg broja gledalaca na navedene utakmice u smislu promocije vakcinacije i sporta. Odredba o unošenju rekvizita je prepisana, odnosno preuzeta iz naredbe Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, jer su kantonalni krizni štabovi dužni poštovati naredbe sa nivoa FBiH", kazao je ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba ZDK Adnan Jupić.

Top Komentari

atomskimrav
Vico cetnik **** ne vadi, a balije duse prodane samo klimaju glavom.
31 1
Hordas_Aristotel
Nabijemo mi NFSBIH...
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi