Selektor Kazahstana nakon meča

Baysufinov: Pretpostavljali smo kako će BiH igrati i bilo je bitno izdržati početni pritisak

Endin Čaušević

Bh. reprezentacija večeras je remizirala na Bilinom polju protiv Kazahstana sa 2:2.

Zmajevi su imali vodstvo od 2:1 nakon preokreta, ali su gosti u samom finišu utakmice uspjeli da poravnaju na 2:2 i osvoje jedan bod.

Nakon meča održana je press konferencija, a novinarima obratio se gostujući selektor Talgat Baysufinov koji je mogao biti zadovoljan osvojenim bodom u Zenici.

"Mislim da se igra jako svidjela navijačima jer oni vole kada ima mnogo golova i idemo dalje", rekao je Baysufinov na samom početku press konferencije.

Kako vidite rasplet u grupi?

"Smatram da su sve ekipe dobre. Bit će velika borba do kraja za drugo mjesto između BiH, Ukrajine i Finske, ali i mi smo pokazali da se možemo boriti", dodao je selektor Kazahstana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Da li je očekivao ofanzivniju igru BiH?

"U prvih pet minuta BiH je napravila opasan pritisak. Pretpostavljali smo kako će igrati, imali su u prvom dijelu igru na svojoj strani, ali smo se popravili u drugom dijelu. BiH ima dobar potencijal i to su pokazali večeras".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.