Selektor Kazahstana poručio: "Mi sada igramo savremeni fudbal, a šanse sutra su 50-50"

Press konferencija gostiju

Selektor Kazahstana poručio: "Mi sada igramo savremeni fudbal, a šanse sutra su 50-50"

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici dočekuje Kazahstan u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kazahstanci su doputovali već u Zenici i večeras će odraditi posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

No, prije toga održana je press konferencija, a prisutnim novinarima obratio se selektor gostujuće reprezentacije Talgat Baysufinov koji je na početku govorio o očekivanjima od meča protiv BiH.

"Za sutra očekujemo dobru utakmicu i sve poteškoće koje smo imali i povrede igrača su iza nas. Sutra ćemo izaći na teren s najboljom ekipom i pokušati dati sve od sebe", rekao je Baysufinov.

Ko je favorit u sutrašnjoj utakmici?

"Šanse su 50-50. Mi ćemo igrati dobro sigurno kao ekipa i zbog toga očekujemo dobar rezultat", kaže Baysufinov, a zatim odgovara na pitanje od koga prijeti sutra najveća opasnost od igrača BiH po njegov tim.

Oglasi

"Svi igrači u timu BiH su jako dobri, ali ne razmišljamo previše o tome. Idemo više ka tome da stabilizujemo našu igru i da to bude neki naš cilj".

Da li ste zadovoljni igrama svoje selekcije u ovim kvalifikacijama?

"Mi smo na novom putu, želimo da igramo savremeni fudbal i da budemo dobri protivnici i sutra ćemo sve to pokazati", zaključio je selektor Kazahstana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na press konferenciji bio je i ponajbolji igrač ove selekcije Baktiyar Zaynutdinov koji igra za moskovski CSKA koji je otkrio koje bh. igrače poznaje.

"Poznajem Hadžikadunića s kojim sam igrao u istom klubu, odnosno Rostovu i njega najbolje poznajem od svih igrača BiH", kaže fudbaler Kazahstana.

Top Komentari

fukaraslana
Moj Kazastanac vi ne igrate protiv BiH vi igrate protiv Vice i menadzera . Ovo je prvi put da 90% Bosanaca navija da BiH izgubi od Kazastana
11 24
forza_juve
I mi igramo antifudbal tako da šanse su vam malo porasle heheh
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi