Foto - Screenshot

Doveli trenera i dvojicu fudbalera iz konkurentske ekipe

Kahn i Brazzo o 'pljački' Leipziga: Ne radimo to namjerno, nikog ne tjeramo da dođe u Bayern

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern je ovog ljeta 'opljačkao' ekipu RB Leipziga.

Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn prvo su završili angažman sjajnog trenera Juliana Nagelsmanna, a zatim su od rivalske ekipe kupili bitne faktore u igri Dayota Upamecana i Marcela Sabitzera.

Salihamidžić je danas govorio o slabljenju konkurencije i istakao je da je Bayern samo iskoristio šansu koja mu se pružila.

"Julian je imao opciju da ode i zato smo ga angažovali. Dayot je imao otkupnu klauzulu i naravno da smo i tu opciju razmotrili. Marcel je imao još godinu ugovora i bio je na prodaju. Sad imamo vrhunsku ekipu", poručio je Hasan Salihamidžić.

O novom pojačanju Marcelu Sabitzeru Brazzo je govorio veoma pozitivno.

"Marcel je bio glavni igrač Leipziga i ima pravi mentalitet. Treba nam fleksibilnosti i Marcel nam daje dodatne opcije. Dobro poznaje trenera, imamo velika očekivanja od njega i drago mi je što je ovdje".

O 'slabljenju konkurencije' govorio je i predsjednik Oliver Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo jasne ideje i filozofiju. Kada se otvori prilika, mi je iskoristimo. Ne slabimo protivnike namjerno i nikog ne tjeramo da nam se pridruži. Jednostavno smo izazov svima. Marcel je bio dostupan i sretni smo što smo ga doveli", rekao je Kahn.

Bayern je i ove sezone glavni kandidat za naslov prvaka Njemačke i zaista je teško očekivati da ih iko može zaustaviti na putu do novog trofeja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.