Ispunjen san potpisom za Bayern: Kao dijete sam bio ponosan što imam dres Bayerna
Foto - FC Bayern Munchen

Marcel Sabitzer potpisao četverogodišnji ugovor

Ispunjen san potpisom za Bayern: Kao dijete sam bio ponosan što imam dres Bayerna

M. Šljivak

Austrijanac Marcel Sabitzer (27) postao je novi igrač Bayerna.

Ovaj 27-godišnji vezni fudbaler potpisao je četverogodišnji ugovor sa bavarskim velikanom, a doveden je iz RB Leipziga za samo 16 miliona eura.

Naravno, Sabitzer je presretan zbog dolaska u Minhen, a navijač Bayerna je bio od malih nogu.

"Presretan sam što ću igrati za Bayern. Kao dijete sam bio ponosan što imam Bayernov dres, a svakog Božića sam dobijao novi. Dat ću sve od sebe za klub, želim osvajati trofeje ovdje", rekao je Sabitzer.

Zadovoljni njegovim angažmanom su i čelnici Bayerna Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn.

"Veoma smo sretni što smo osigurali usluge Marcela Sabitzea. On je veoma dobar fudbaler, ima odličan mentalitet, ambiciozan je i kao kapiten Leipziga je preuzima odgovornost na i van terena. Naš trener ga jako dobro poznaje", rekao je Salihamidžić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Marcel Sabitzer ima sve što igrač treba imati da bi igrao za Bayern. Neće mu trebati previše vremena da se prilagodi jer je upoznat sa načinom rada Juliana Nagelsmanna", rekao je Kahn.

Sabitzer je prethodnih sedam godina igrao za RB Leipzig, jednu sezonu bio je na posudbi u Salzburgu, a ranije je igrao još za Rapid iz Beča i Admiru Wacker, gdje je počeo karijeru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedo_os
Kapiten Leipziga i godinama najbolji igrač ekipe, posljedne 2 sezone u timu lige dođe za samo 16 miliona, a neki Ben White za 5 puta više.
6 0
Matic
Isti “moj rodjak sa sela”
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi