Tebas nasmijao mnoge svojom izjavom

"La Liga nije izgubila odlaskom Messija, Ronalda i Neymara jer imamo igrače poput Viniciusa"

Endin Čaušević

Lionel Messi je ovog ljeta napustio Barcelonu i odlučio je karijeru nastaviti u dresu PSG-a.

Messi je čak 17 godina proveo u prvom timu katalonskog kluba i očekivalo se da bi tu mogao igrati do kraja karijere, ali se to nije desilo.

Iako se očekivalo da će Messi potpisati novi ugovor s Barcelonom na kraju je katalonski klub objavio da se to neće desiti jer zbog finansijskih problema ne mogu Argentincu ponuditi nastavak saradnje.

Odlazak Messija iz Barcelone šokirao je mnoge, a mnogi vjeruju da će La Liga zbog toga znatno da izgubi na svojoj popularnosti.

No, prvi čovjek La Lige, Javier Tebas, vjeruje da se to neće desiti i svojom izjavom nasmijao je fudbalsku javnost jer je odlučio da uporedi Messija i Viniciusa Juniora iz Real Madrida.

Tebas se osvrnuo na odlaske Messija, Neymara i Cristiana Ronalda koji su u prethodnim godinama odlučili da napuste La Ligu i jasno je da popularnost nije tako velika kao nekada. No, Tebas baš i ne misli tako.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne brine me što su igrači poput Messija, Ronalda i Neymara napustili La Ligu. Imamo mlade igrače poput Viniciusa koji mogu da ih uspješno mijenjaju", poručio je Tebas.

Međutim, mnogi nisu saglasni s njegovom izjavom jer je jasno da La Liga u ovom trenutku nema takvu zvijezdu kao što su to bili Messi i Ronaldo, pa na kraju krajeva i Neymar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.